skip to Main Content

2Contact start thuiswerk concept ‘2Contact Homies’

Om aan de groeiende vraag van opdrachtgevers te voldoen, lanceert 2Contact ‘2Contact Homies.’ Een thuiswerk concept, geschikt voor enthousiaste klantcontact experts (in wording) die te ver van de bestaande vestigingen in Haarlem, Amsterdam, Den Bosch en Nijmegen vandaan wonen. 2Contact verlegt daarmee het blikveld naar de volledige Nederlandse arbeidsmarkt. 

2Contact start thuiswerk concept ‘2Contact Homies’

Druk op de uren

“We hebben het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in onze werving.” opent Matthijs Bakker (Operationeel Directeur bij 2Contact) het gesprek. “Met als gevolg een mooie nieuwe jobsite, goed converterende online campagnes én een nog sneller sollicitatieproces. Daarvan plukken we inmiddels de vruchten, maar tegelijkertijd zien we dat de krapte op de arbeidsmarkt vraagt om bredere actie. Zeker als je die krapte afzet tegen de groeiende vraag vanuit onze opdrachtgevers.” 

Doordat het thuiswerken in de afgelopen jaren om welbekende redenen steeds meer de norm is geworden, is de stap naar teams op afstand een steeds logischere keuze geworden. “De afgelopen jaren hebben we met ons bestaande personeel de techniek, de processen en de aansturing optimaal aangepast op het werken op afstand. Zodanig, dat we er ook het volste vertrouwen in hebben dat “2Contact-gevoel” ook bij collega’s vanuit huis te kunnen kweken. En, minstens zo belangrijk:  dezelfde kwaliteit te kunnen blijven leveren als onze opdrachtgevers van ons gewend zijn.”

Op afstand en toch dichtbij

2Contact Homies is dan ook de afdeling voor medewerkers die bij 2Contact willen werken, maar te ver van de bestaande vestigingen vandaan wonen. Zij worden online geworven, doorlopen de onboarding online, volgen online trainingen en ook de begeleiding gaat geheel op afstand. De 2Contact Homies werken dus volledig remote, vanuit het comfort van het eigen huis.

“De keuze voor de naam 2Contact Homies is geen toevallige.” legt Manager Recruitment, Bowy van Dam uit. “Op onze fysieke vestigingen is dat teamgevoel, dat werken met je vrienden, al jaren dé verbindende factor. Datzelfde willen we voor onze Homies: vanuit thuis tóch dat gevoel ervaren van ‘erbij horen’. Door de inzet van veel digitaal contact en door het plannen van fysieke contactmomenten. Toekomstige collega’s zullen echt al snel zien: op afstand, kan toch heel dichtbij aanvoelen.”

Opmaat naar nieuwe vestigingen?

“Door ons vizier te verbreden naar heel Nederland, zonder de directe investeringen die bij een nieuw pand komen kijken, kunnen we sinds de launch van 2Contact Homies allereerst sneller groeien.” spreekt Matthijs de verwachtingen uit.
“Maar daarnaast kan het zeker een opmaat zijn naar daadwerkelijk nieuwe vestigingen. Als we zien dat de vacatures fantastisch responderen in een bepaalde stad en er onder de Homies veel animo bestaat voor een fysieke locatie, dan is die stap natuurlijk veel makkelijker gezet. Het is geen doel op zich, maar ook geen uitgesloten scenario.”

Amersfoort

2Contact startte met het werven van de eerste Homies in de omgeving Amersfoort. Inmiddels is het concept uitgebreid naar diverse andere steden in Nederland. De aansturing vindt plaats vanuit de bestaande vestigingen en één keer per maand is er een fysiek contactmoment in de buurt, inclusief gezellig social event achteraf. 

Ook Homie worden? Communicatie skills opdoen waar je de rest van je leven wat aan hebt? Wij zijn op zoek naar je! Check onze actuele 2Contact Homies vacature nu.

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.