skip to Main Content

Inbound Klantenservice voor EnergieWonen

Over EnergieWonen

Met een gedreven team van professionals én vakkundige installatiedienst heeft EnergieWonen sinds 2009 aan ruim 20.000 tevreden klanten zonnepanelen geleverd en is daarmee uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van zonnepanelen in Nederland.

Scope werkzaamheden

2Contact volgt voor EnergieWonen online leads op, met als doel afspraken te maken voor de adviseurs van EnergieWonen. Hierbij wordt zorgvuldig geïnventariseerd of de prospect voldoet aan de criteria voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarbij worden ook direct de aanwezige eerstelijns vragen beantwoord.


Ook verzorgt 2Contact eerstelijns klantenservice contact voor EnergieWonen. De scope van die werkzaamheden is gedurende de samenwerking steeds wat breder geworden, om zo een afname in het aantal doorverbindingen naar de experts bij EnergieWonen te kunnen realiseren. In dit eerstelijns contact worden klanten en prospects geholpen met inzicht in de status van hun traject, of met eerstelijns troubleshooting op het gebied van de zonnepanelen en omvormers. Meer inhoudelijke vraagstukken worden zorgvuldig geïnventariseerd, alvorens ze worden doorgezet naar de tweedelijn bij EnergieWonen.

“Door samen de tijdsduur tussen het achterlaten van gegevens en het daadwerkelijke contact met de prospect verder te verkorten, hebben we nog meer relevante afspraken voor de adviseurs kunnen inplannen. Daarnaast evalueren we voortdurend de kwaliteit van de afspraak waardoor we steeds beter in staat zijn de adviseur van EnergieWonen succesvol te laten zijn. ”

De samenwerking

2Contact verzorgt enerzijds een operationeel inzicht over al het gevoerde klantcontact, om zo snel helder te krijgen hoe hoog de contactdruk is, waar deze vandaan komt en hoe deze van invloed is op de belangrijkste Service KPI’s, zoals de SLA (Service Level Agreement) en de FTF (First Time Fix).

Bovendien wordt er samen gekeken naar een optimale verdeling tussen eerste- en tweedelijns klantcontact, waarbij gedurende de loop van de samenwerking meer zaken naar de eerstelijn zijn verplaatst om klanten nóg sneller te kunnen helpen én tweedelijns expertise vrij te spelen voor cases waar de specialistische blik van toegevoegde waarde is.

Meer weten over wat 2Contact kan betekenen voor het contact met jouw klanten? Neem dan contact op met Sales Manager Tasso Georgiou.

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.