skip to Main Content

Interview met Naomi Sluijter

Naomi solliciteerde in 2016 al eens naar de functie van Commercieel Klantadviseur bij 2Contact. Een sollicitatie die, verrassend genoeg, eindigde met een afwijzing. Fast forward naar 2022: Naomi is als Teamleider Recruitment verantwoordelijk voor precies dat proces waar de eerste kennismaking ooit op stukliep. Voldoende voer voor een gesprek dus!

Interview met Naomi Sluijter

Stage

Naomi vertelt: “Na aandringen van een vriendin, solliciteerde ik in 2017 opnieuw bij 2Contact. Met succes; ik kon direct mobiele abonnementen gaan verkopen. Perfect, zo naast mijn studie, in een gezellige omgeving, met allemaal jonge gelijkgestemde mensen om me heen. Na 10 maanden kreeg ik de kans om als Floor Manager leidinggevende skills te ontwikkelen. Een functie die ik ook heb ingezet als stageplek voor mijn Marketing & Communicatie studie en waarbij ik op de vloer verantwoordelijk was voor het aansturen en coachen van Commercieel Klantadviseurs op verschillende campagnes.” 

Zoals wel vaker bij 2Contact, liet de volgende ontwikkeling opnieuw niet lang op zich wachten. “Ik gaf al met veel plezier trainingen aan nieuwe medewerkers. Dat maakte de stap naar Recruitment vrij logisch. Ik merkte dat ik het te gek vond om nieuwe mensen te enthousiasmeren, echt na te denken over de positionering van 2Contact.” vertelt Naomi enthousiast. “Waar mijn aanstelling eerst tijdelijk was, als vervanging van een collega, was er al snel sprake van een structurele aanstelling. De opening van een nieuwe vestiging in Nijmegen droeg daar natuurlijk aan bij. De werving werd echt opgeschroefd.” 

Switch naar Recruitment

Na een succesvol afgeronde stage én studie, gaat Naomi in 2020 fulltime bij 2Contact aan de slag. Daarmee kwamen de ontwikkelingen, opnieuw, in een stroomversnelling terecht. Naomi, herinnert zich het nog goed: “De vraag naar goed personeel was zó groot, dat veel tijd in het dagelijkse proces ging zitten: nabellen, gesprekken voeren. Maar tegelijkertijd lagen er ook grote uitdagingen op het gebied van het positioneren van 2Contact als tof werkgeversmerk. Zowel on- als offline. We zijn in het afgelopen jaar de taken meer gaan opsplitsen. Mijn collega Bowy houdt zich echt met de positionering bezig, ik zorg ervoor dat we het operationeel goed voor elkaar hebben.” Een nieuwe stap in verantwoordelijkheid, waarbij Naomi nu het team recruiters aanstuurt en verantwoordelijk is voor de gesprekskwaliteit in die cruciale eerste fase van (mogelijk) nieuwe medewerkers bij 2Contact.

We kunnen er natuurlijk onmogelijk niet naar vragen. Als eindverantwoordelijke voor het proces waar ze zelf ooit niet doorheen kwam, zijn er dingen veranderd? “Ik had in dat eerste gesprek allereerst gewoon geen klik. Dat helpt natuurlijk niet. Op de sfeer in dat gesprek viel wel wat winst te behalen, denk ik. Maar daar komt bij, dat het ook écht een andere arbeidsmarkt was. Sollicitanten werden telefonisch 20 minuten ondervraagd. Er volgde nog een training van 4 uur. Er waren veel weegmomenten. De selectie was daarmee destijds niet alleen heel zwaar, maar ook vaak gewoon te lang voor sollicitanten. We raakten echt veel mensen kwijt aan andere, sneller handelende werkgevers, als we ze zelf dus niet al zeer kritisch hadden afgewezen.” 

Good vibes

Haar eigen ervaringen, een totaal andere arbeidsmarkt anno 2022, andere wensen van werkzoekenden; het zorgt er allemaal voor dat de aanpak grondig is herzien. “Kort gezegd willen we meer mensen, sneller laten starten. We hebben dus heel veel uit de procedure gehaald of vertaald naar online. Natuurlijk betekent dat, dat je op de vloer nóg meer moet investeren in een zachte landing. Daarnaast vind ik het gewoon heel belangrijk dat mijn recruiters echt de juiste vibe over weten te brengen. Sollicitanten moeten enthousiast worden, maar óók alles uit die eerste gesprekken herkennen, als ze daadwerkelijk aan de slag gaan. Geen gouden bergen dus, maar wel duidelijkheid over het werk én de fantastische sfeer.”

De, inmiddels veel besproken, ‘valse start’ speelt misschien ook wel een rol bij de voldoening die Naomi haalt uit het werk als Teamleader Recruitment: “Het leukste aan mijn vak vind ik het, als ik nieuwe collega’s uit het sollicitatietraject, die zonder enige relevante werkervaring binnenkomen, later de pannen van het dak zie scoren. Het laat maar zien: 2Contact is echt een plek waar je je kunt ontwikkelen, je doet er skills op waar je later in je studie, je baan of als toekomstig ondernemer wat aan hebt. Ik heb hier leren leiding geven, verantwoordelijkheid leren nemen door er veel van te krijgen en dat allemaal op al jonge leeftijd. Dat is voor iedereen waardevol!” sluit Naomi enthousiast af. 

Hoe we ervoor zorgen dat collega’s zo lang mogelijk bij ons blijven werken?  We schreven er dit artikel over. Zelf enthousiast geworden en op zoek naar een uitdagende baan? Check nu dan nu de vacatures op onze vacaturesite en kom snel eens langs!

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

ChatGPT x Klantcontact

Artificial Intelligence is een hot topic. Sinds de komst van ChatGPT is de stroomversnelling waarin die technologie zich bevindt ook zichtbaar geworden voor het grote

Inbound Klantenservice voor EnergieWonen

Over EnergieWonen Met een gedreven team van professionals én vakkundige installatiedienst heeft EnergieWonen sinds 2009 aan ruim 20.000 tevreden klanten zonnepanelen geleverd en is daarmee

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.