SmartCall ™

Smart-Call™

Slim bellen dankzij datascience

Over 2Contact
2Contact is een multichannel klantcontact center dat bedrijven ondersteunt in het commerciële klantcontact en bij het verbeteren van de customer experience. Met onze expertise bij de inzet van de juiste klantcontact kanalen, en met adequaat opgeleide medewerkers realiseren we het beste resultaat voor onze klanten.

2Contact is opgericht in 1998 en heeft twee vestigingen, in Haarlem en ‘s-Hertogenbosch. In totaal beschikt 2Contact over 370 seats en werken ruim 900 mensen bij de organisatie.
Onze dienstverlening bestaat uit het acquireren, servicen en behouden van klanten, donateurs en leden enerzijds, en het optimaliseren van klantcontact processen anderzijds.

Klantcontact is voortdurend in ontwikkeling en daarom staat innovatie bij 2Contact continu op de agenda. Dit leidt dikwijls tot nieuwe oplossingen die goedkoper, beter en makkelijker zijn dan bestaande oplossingen. Een van onze oplossingen is Smart-Call™.

Smart-Call™
Contactcenters proberen het bereik van hun telefonie te verhogen, en daarmee de effectiviteit. Om dit te realiseren maken ze gebruik van belsoftware die automatisch leads (lijst met telefoonnummers en klantgegevens) afbelt. Deze softwarepakketten verhogen het tempo van lijsten afbellen om het bereik te verhogen. Echter, dit veroorzaakt negatieve gevolgen voor zowel consumenten als de contactcenters: consumenten worden teveel gebeld en contactcenters raken waardevolle leads sneller kwijt. Uiteindelijk heeft dit een negatieve invloed op de conversie. 
Om resultaten bij telemarketing te verbeteren en tegelijkertijd irritatie bij consumenten te voorkomen, heeft 2Contact in samenwerking met Tilburg University de Smart-Call™ ontwikkeld. 

De werking van Smart-Call™
Iedere consument heeft een reeks aan kenmerken en variabelen, die binnen het Smart-Call™ principe in een statistisch model worden gegoten. Deze informatie wordt gecombineerd met de historie van eerdere belacties. Binnen dit model kan een hiërarchie met klantgegevens worden toegepast, waardoor zeer klantspecifieke lijsten kunnen worden samengesteld. Het model bepaalt vervolgens middels zelflerende artificial intelligence bij welke consument binnen ieder gewenst tijdsinterval de grootste kans op succes kan worden behaald en stuurt de dialer (belsysteem binnen klantcontact centers) aan op basis van deze informatie. A/B tests wijzen uit dat Smart-Call™ minder contactpogingen nodig heeft om een hoger bereik op een batch, hogere sales èn hogere klanttevredenheid te realiseren. Bij projecten waarbij kwalitatief hoge klantdata (up-to-date, nauwkeurig en passend bij het project) worden aangeleverd, werkt Smart-Call™ beter.

Het blijkt dat wanneer de consument op een optimaal tijdstip wordt gebeld, deze meer geneigd is om het gesprek aan te gaan wat leidt tot prettigere gesprekken. Ook blijkt dat de consument hierdoor eerder bereid is om in te gaan op het aanbod. Een ander belangrijk effect is dat de dialer effectiever te werk gaat en een hoger bereik op een batch realiseert.

Daarbij neemt ook de consumenten irritatie af omdat ze gemiddeld genomen minder contactpogingen (gemiste calls) krijgen.
Resultaten A/B tests:

     Hoger bereik

     Hogere conversie

     Hogere score per uur

    Lagere kosten per order (CPO)

     Hogere klanttevredenheid

 

Praktijkcase van een telecombedrijf

Uitdaging:
Een telecombedrijf maakt standaard gebruik van automatische dialers om grote aantallen telefoonnummers te bellen. Bij deze provider wordt contactcenter agent gerelateerde informatie gebruikt om keuzes te maken. Het komt regelmatig voor dat het aantal telefonische contactpogingen per uur wordt verhoogd als het bereik te laag dreigt te worden. Het gevolg is dat een bel-bestand inefficiënt wordt gebruikt en bovendien irritatie bij de consument ontstaat.

Oplossing met Smart-Call™:
Met de inzet van Smart-Call™ wordt niet alleen agent informatie meegenomen, maar ook klantinformatie bij het bepalen van het aantal contactpogingen.
De keuze om een bepaalde consument te benaderen hebben wij gebaseerd op 28.000 variabelen. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van records (te bellen telefoonnummers) omdat altijd die consumenten worden gebeld, die de hoogste kans op bereikbaarheid hebben. Om dit te kunnen voorspellen heeft 2Contact een uniek voorspelmodel ontwikkeld dat de mogelijkheid biedt om op recordniveau voorspellingen te doen m.b.t. de bereikbaarheid.

Naast historische bereikbaarheids cijfers wordt klantgerelateerde data zoals woonplaats, postcode, kanaal, gemiddeld telecom verbruik, etc meegenomen. Om verbeteringen meetbaar te maken is er een A/B test opgezet waarbij ieder individuele record via Smart-Call™ een tijdsinterval heeft gekregen op basis van 28.000 variabelen.


Resultaten bij inzet Smart-Call™
Uit de resultaten is gebleken dat 2Contact veel meer succesvolle gesprekken realiseerde dan de concurrentie. Ook was er een daling van de kosten, mede door een hoger bereik en meer sales.


Meer weten over Smart-Call™?
Wilt u weten hoe u meer rendement uit uw calls kunt halen? Doe de gratis quickscan en u weet hoe u scoort op een aantal belangrijke aspecten zoals techniek en optimalisatie. We lichten de meest opvallende punten uit de quickscan toe en u ontvangt een custom made advies. Profiteer van dit aanbod en vraag direct onze vrijblijvende quickscan aan!

Neem contact met ons op via 023 - 514 55 55 en download de gratis whitepaper Smart-Call™.

 

 

 • Hoe belangrijk vindt u het dat externe partijen
  vertrouwelijk met uw klantgegevens omgaan?
 • Wilt u het beste jongetje van de klas zijn,
  als het aankomt op klantcontact?
 • Lever een klant wat hij nodig heeft,
  niet wat hij vraagt
 • Als er een manier is om het beter te doen,
  vind die dan!
 • Goede resultaten worden
  nooit door één persoon neergezet
 • Bent u op zoek naar hogere omzet en de beste klantbeleving?
  Wij zijn graag uw partner
 • Overweegt u om klantcontact uit te besteden?
  2Contact is uw sparringpartner
 • KPN verlengt samenwerking met 2 …
 • Sanoma kiest opnieuw voor 2Contact
 • WhatsApp for Business - een …
 • 2Contact voegt WhatsApp for …
 • ENGIE kiest voor een partnership …
 • 2Contact gaat structurele …
 • Visitekaartjes uit de tijd of juist niet? Met de komst van de verschillende social mediaplatformen en de  meer

 • 2Contact ondersteunt Qurrent in het werven van nieuwe energieklanten door de inbound overflow voor haar rekening te nemen.  meer

 • Deze week een pilot gestart voor GiftFor2.

  meer