skip to Main Content

2Contact behaalt ISO 27001 certificaat

2Contact behaalt ISO 27001 certificaat

2Contact heeft informatiebeveiliging altijd hoog in het vaandel staan en sinds kort is dat ook officieel bekrachtigd. Na een grondige voorbereiding en een periode van hard werken is op 21 juni 2018 aan 2Contact het ISO 27001 certificaat uitgereikt. Ellen Klomp, Business Assurance & Privacy Officer bij 2Contact: “Ondanks de verhuizing van onze drie locaties afgelopen jaar, kon het certificaat relatief snel worden toegekend”. 

Aangezien wij als multichannel contact center in de rol van Verwerker veel met data werken, was de certificering een logische keuze. ISO 27001 is dé standaard voor het opzetten en implementeren van een managementsysteem (ISMS) voor informatiebeveiliging. De norm ISO 27001 beschrijft hoe informatiebeveiliging procesmatig kan worden ingericht. Verder stelt de norm specifieke eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd managementsysteem voor informatiebeveiliging.

“Onder begeleiding van MnP Solutions, specialist in implementatie en risicomanagement, heeft in april 2018 de definitieve audit met succes plaatsgevonden. De certificering is drie jaar geldig en jaarlijks vindt er een audit door auditor DNV GL plaats. Klanten die informatie met ons delen verwachten dat deze data bij ons veilig is. Wij zijn daarom continu bezig met het maximaal beveiligen van de informatie, dit houdt natuurlijk niet op na het behalen van het certificaat”, aldus Ellen Klomp.

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.