skip to Main Content

Case EnergieWonen

De case

2Contact ondersteunt EnergieWonen bij het afhandelen van inkomend telefonisch klantcontact. Dat betekent dat bij 2Contact het inbound team klaar zit, om alle eerstelijns vragen over zonnepanelen direct te beantwoorden. Wanneer vragen complexer worden en/of aanpassingen in het klantsysteem vereisen, wordt het contact doorgezet naar het interne tweedelijns team bij EnergieWonen. 

De inbound contacten worden bovendien afgewisseld met het outbound telefonisch opvolgen van online leads. In deze gesprekken inventariseert 2Contact of een dak geschikt is voor zonnepanelen en als dat het geval is, wordt er meteen een afspraak gemaakt in de agenda van een adviseur van EnergieWonen. 

Deze mix van in- en outbound klantcontact zorgt voor een efficiënte dienstverlening: bij piekbelasting op de lijn zit er een team klaar om snel vragen te beantwoorden, in de daluren kunnen deze activiteiten worden afgewisseld met de opvolging van de online leads.

De aanleiding

2Contact is gestart met het beantwoorden van inbound verkeer, omdat EnergieWonen aan de groeiende vraag naar zonnepanelen wil kunnen blijven voldoen én behoefte heeft aan een snel schaalbare, flexibele schil waarbij de kwaliteit van het klantcontact geborgd is.

De ambitie

Doel is om klanten snel te woord te staan, zodat de eerste kennismaking met EnergieWonen een positieve ervaring is. In een groeiende markt, met een groeiend aantal aanbieders, is de eerste indruk van cruciaal belang om het vertrouwen van toekomstige klanten te winnen. 

EnergieWonen neemt regie over die eerste indruk, door snel én kwalitatief contact te bieden aan klantenen leads. 

2Contact helpt deze ambitie waar te maken met een betrokken groep enthousiaste klantadviseurs, die door de afwisseling tussen inbound contact en leadopvolging zorgen voor een maximaal efficiënte afhandeling.

Meer weten over wat 2Contact kan betekenen voor het contact met jouw klanten? Neem dan contact op met Sales Manager Tasso Georgiou.

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.