skip to Main Content

Bekend maakt bemind: bellen met identiteit

Je klant pakt de telefoon uit de broekzak. In het scherm het logo van jouw bedrijf. Je bedrijfsnaam erbij. En zelfs de tekst ‘service call’. Wat betekent dat voor het bereiken van jouw klanten? Met HIYA is het mogelijk om met jouw identiteit uit te bellen, inclusief het doel van je gesprek. Zo weet je klant direct waar hij of zij  aan toe is. Hoe dat werkt en wat dat kan betekenen voor het bereiken van jouw klanten, vertellen we je in dit artikel.

Bekend maakt bemind: bellen met identiteit

Minder opnemen

Ben je actief in het klantcontact, dan herken je het fenomeen: er wordt steeds wat minder goed opgenomen door je klanten. Telefoonnummers die je klant niet direct herkent, worden genegeerd of, erger nog, geblokkeerd. 

Als je veel klantcontact voert en ook nog eens uitbesteedt, circuleren er op het internet inmiddels misschien wel tientallen nummers waarmee je klanten probeert te bereiken. Niet alleen wekt dat soms argwaan bij je klanten, ook raak je zelf de grip kwijt. Want zijn alle nummers nog wel in gebruik? Welke circuleren er op het internet, voorzien van allerlei negatief commentaar? En worden de nummers niet door kwaadwillende derden ingezet, om met behulp van nummerspoofing jouw merknaam te misbruiken voor malafide praktijken? Het zijn uitdagingen waar je mee te maken hebt op het moment dat je als bedrijf via de telefoon contact zoekt met je klanten. 

In de ‘traditionele’ telefonie bestaat er nog geen goede oplossing om frauduleus gebruik van telefoonnummers te voorkomen.  Daarbij is het praktisch niet uitvoerbaar om al je contact vanuit één en hetzelfde nummer te laten verlopen. Wat je zou willen, is dat je klant instant begrijpt wie er belt. Met welk doel. Zodat wel of niet opnemen een nog meer bewuste keuze gaat worden. Zodat de intenties van jouw belletje vanaf het moment dat jij in het scherm verschijnt, meteen al duidelijk worden. En zodat er geen twijfel meer bestaat over de integriteit van jouw call.

 

De eerste fase

Met HIYA heb je die mogelijkheid. Vooraf worden jouw nummers geverifieerd, waardoor jij de enige bent die met deze nummers gesprekken op kunt zetten. Daarmee zet je fraudeurs direct buiten spel. 

Bovendien geef je in HIYA per nummer op met welk logo, welke identiteit en (optioneel) welk doeleinde je gesprekken op gaat zetten. Zo zorg je ervoor dat je klant met één blik op het scherm een inschatting kan maken: neem ik nu op, of niet? 

We zien dat uitbellen met zo’n geverifieerde identiteit een aantal concrete voordelen biedt:

  • Het bereik neemt toe, doordat je klanten het inkomende gesprek vertrouwen
  • Klanten geven het contact met duidelijke identiteit een hogere waardering
  • Minder ongelegen belletjes betekent efficiënter werken 
  • Fraudeurs kunnen je nummer niet langer misbruiken

Door uit te bellen met een identiteit, maak je je telefonische activiteiten in één klap transparant. Het is duidelijk wie er belt. Zelfs met welk doel er is gebeld. En dat zorgt weer voor het terugdringen van de irritatie bij je klanten. Zij ervaren veel meer regie op het contact met jouw organisatie, terwijl jij tegelijkertijd meer grip krijgt op je contactstrategie. Met een herkenbare identiteit, wint iedereen. HIYA werkt al voor zo’n 20% van de mobiele telefoons én met voorinstallatie op elke verkochte nieuwe Samsung, stijgt dat percentage met de dag. 

De winst, die is significant. Bij 2Contact zien we op A/B testen mooie resultaten op de pickup rates, op de kosten per order én op de ontwikkeling van het klanttevredenheidscijfer. Met een A/B test op jouw klantcontact, wordt snel duidelijk waar voor jou de meerwaarde ligt van het bellen met een identiteit. Maar dat het de toekomst heeft, zoveel is wel zeker. Want gek toch eigenlijk? Dat we het nu nog heel gewoon vinden dat je een nummer handmatig op moet slaan om pas bij het tweede belletje te weten wie er nou belt?

Ontdekken wat HIYA kan doen voor het contact met jouw klanten? 2Contact is officieel reseller van HIYA en biedt de dienst zowel standalone als aan opdrachtgevers aan. Lees hier meer over de werking én download gratis onze uitgebreide brochure. Meteen contact? Neem dan contact op met Tasso Georgiou, Sales Manager bij 2Contact.

Deel dit bericht... kies je platform:

Misschien vind je dit ook interessant

Horen hoe onze ideeën jouw klanten enthousiaster kunnen maken?

Back To Top

Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.